Snöbollar à la Bropporna
Snöbollar à la Bropporna
200 g smör/margarin
3 dl florsocker
1 dl kokosflingor
4,5 dl havregryn
2 msk vatten
200 g vit choklad
Kokosflingor att rulla i.
Blanda smör och florsocker.
Ha i havregryn, kokosflingor och vatten blanda om väl. (Jag använder elvispen med degkrokar så går det snabbt :-)
Rulla bollar som ställs i frysen ett tag (medan man själv t.ex. äter lunch.)
Smält chokladen i en skål över ett vattenbad.
Doppa bollarna i den smälta chokladen och rulla i kokosflingor.
(Enklast är att doppa dem med hjälp av en grilltång och ha kokosen i en djup tallrik i och sen vänder bollarna med en tesked så slipper händerna bli fulla med choklad och kokos.)
Förvara i kyl eller frys.
Mums!

vad dom såg goda ut"=)